Senioren vereniging/IVN, wandeling Peelven, St.Anthonis

KBO/IVN-wandeling: Herfst bij het Peelven, St. Anthonis.

 

Onze 4e KBO/IVN-wandeling van dit jaar vindt plaats in de boswachterij rondom St. Anthonis. Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan gaan we kijken hoe dit in de natuur zichtbaar wordt. Hoe reageert de natuur op de lagere temperaturen, kortere dagen en langere nachten.

De paddenstoelen schieten weer volgens de bekende uitdrukking uit de grond en de bladeren vallen van de bomen. Kortom de natuur laat zich van een heel andere schone kant zien.

We beginnen onze wandeling vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer nabij het Peelven aan de Gemertseweg . (Bij de rotonde van St.Anthonis richting Elsendorp/Gemert en als U aan de rechterkant het bos bereikt de eerste weg het bos inrijden. Bij de IVN-vlag.. Na ca 200 mtr. is de parkeerplaats)

Aan de zuidzijde van het gebied ligt het Defensiekanaal. Waarom ligt dat hier en wat was haar functie. We gaan dat zien en de gidsen zullen e.e.a. verduidelijken.

Wederom dus een wandeling die zeer interessant is en die je niet mag missen.

Wij nodigen U graag uit om mee te wandelen op donderdag 10 oktober a.s. De wandeling start om 13.30 uur. Ook niet-leden zijn zeer welkom.

Graag aanmelden via: Home-De Maasvallei (ivn.nl) bij ‘aanmelden’.

Voor informatie: Piet Schoenmakers tel. 0485 5209876

  • 00

    dagen

  • 00

    uren

  • 00

    minuten

  • 00

    secondes

Datum

okt 10 2024

Tijd

13:30
Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *